De arbeidsmarkt is een gekkenhuis. Het vinden en binden van talent is lastiger dan ooit! Het tekort aan professionals is een feit en wordt in de toekomst alleen nog maar groter. We zoeken allemaal naar de ideale kandidaat, maar die is er simpelweg niet. En hoe zorg jij er nou voor dat je nieuw talent aantrekt? De oplossing hiervoor is: job development.

Jouw voordelen

  • Instroom van talent buiten de bouw- en technieksector
  • Talentenanalyse voor dé perfecte match
  • 3 opleidingsprogramma’s voor persoonlijke groei
  • Meer dan 25 jaar kennis- en werkervaring in de bouw- en technieksector
  • Uniek persoonlijk maatwerk voor begeleiding en coaching
  • Toegang tot spraakmakende events en community

Job development

Met job development bieden wij niet de ideale kandidaat maar het ideale talent. Zo helpen wij jouw organisatie groeien, verhogen we de kwaliteit van bouwen in Nederland. En brengen we de instroom van talent in de bouw- en technieksector echt op gang.

Voor job development hebben wij 3 opleidingsprogramma’s waarin we talent plaatsen, persoonlijk ontwikkelen en begeleiden in de rollen van:

  • Kwaliteitsborgers
  • Verduurzamers
  • Beheerders

Binnen deze rollen kunnen meerdere functieprofielen worden ondergebracht zoals bijvoorbeeld kwaliteitsmanagers, bouwplantoetser, inspecteurs, contractmanagers, projectmanagers verduurzaming en/of circulariteit. Tijdens het opleidingsprogramma wordt talent door intensieve cursussen, masterclasses en persoonlijke begeleiding klaargestoomd voor een functie.

Events & community

Als aanvulling op job development realiseert De Bouw Kwaliteitsprofessional samen met haar opdrachtgevers events waarin persoonlijke ontwikkeling, groei en werkgeluk van talent centraal staan.

Door onze jarenlange ervaring in de bouw- en technieksector hebben wij een grote community opgebouwd van talenten. Dit betekent dat jij als opdrachtgever een groter bereik creëert en dit heeft als voordeel dat nieuw talent jou makkelijker vindt!

De stappen

Onze aanpak met job development is simpel te vertalen naar 5 stappen.

1

De programma's

Er zijn 3 opleidingsprogramma’s waarin we talenten plaatsen, persoonlijk ontwikkelen en begeleiden. In de rollen van kwaliteitsborgers, verduurzamers en beheerders.
2

De talentenanalyse

Op basis van onze talentenanalyse, de input, soft skills en minimale vereiste wordt het talent geselecteerd welke het beste aansluit.
3

Game, set & match

De profielen van de geschikte talenten worden voorgesteld en bij een match vindt er een kennismaking plaats.
4

Start on-boarding

Nu kunnen we starten met de on-boarding. Dit houdt in dat het talent de werkzaamheden start bij de opdrachtgever. Wij werken met een deta-vast constructie. Dit betekent dat het talent eerst in dienst komt bij De Bouw Kwaliteitsprofessional voor de duur van 1.040 uur.
5

LOT & persoonlijke begeleiding

Start Loopbaan Ontwikkel Traject (LOT) en persoonlijke begeleiding door onze job developer. Na 1.040 uur is het voor de opdrachtgever mogelijk het talent kosteloos in dienst te nemen.

Waarom De Bouw Kwaliteitsprofessional?

Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring verbindt De Bouw Kwaliteitsprofessionals talent aan werk en maken we werkgeluk mogelijk voor iedereen. Met job development en events realiseert De Bouw Kwaliteitsprofessional samen met haar opdrachtgevers persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk binnen de sector.

Zo werken we samen met onze opdrachtgevers aan de bouwkwaliteit in Nederland.

Doe jij mee? #jobdevelopment

Zullen we kennismaken?